OCEANIS EARLY BIRD POPUST 20%

Ponuda vrijedi do 30.04.2024.

Dobro je znati

BOOKING

Booking jedrilice možete izvršiti putem obrasca na našoj web stranici. Potruditi ćemo se vrlo brzo odgovoriti.

CHECK IN

Za najam plovila u Hrvatskoj trebati će vam vaša skiperska dozvola, ili dozvola za upravljanje brodicom, VHF dozvola, putovnica ili osobna karta.. Check in je predviđen do 17h, ali mi ćemo se svakako potruditi da to bude i ranije kako bi vi što prije mogli isploviti.

Prije same primopredaje jedrilice moramo riješiti dokumentaciju vezanu za najam broda:

  • predati ćemo vam brodske dokumente
  • zatražiti ćemo vašu orginalnu skipersku dozvolu i vaš identifikacijski dokument
  • potvrditi ćemo vašu listu posade
  • moramo vam naplatiti boravišnu pristojbu i tranzit log, ako isti nije uključen u cijenu najma plovila.
  • zatražiti ćemo vas da ostavite povratni depozit u gotovini ili putem kreditnih kartica.

Nakon što riješimo papirnatu pripopredaju krrećemo na brod gdje ćemo napraviti samu primopredaju plovila. Upoznati ćemo vas sa svim sustavima jedrilice i zajedno ćemo provjeriti opremu i funkcionalnost.

Odgovoriti ćemo na sva vaša pitanja, a ako smatrate da je potrebno možemo sa vama odraditi jedan kratki skiperski tečaj u marini kako bi se što lakše privikli na brod.

VAŽNE INFORMACIJE

  • nemojte piti vodu iz rezeroara na brodu
  • struja na brodu radi na baterije pa štedite struju ako niste spojeni na napajanje 220V
  • uvijek ponesite baterijsku lampu ako brod napuštate kasno poslijepodne
  • nemojte skakati u more ako ste predugo bili na suncu
  • mahnite prilikom mimoilaženja sa drugim plovilima.To je običaj i pokazuje dobro ponašanje posade
  • ne bacajte smeće u more
  • ne ispuštajte otpadne vode u more u blizini obale ili zaštićenih područja
  • zaštitite vodene biljke i životinje
  • štedite vodu
  • nemojte palite vatru na otvorenom
  • štedte energiju, jedrite što više

HRANA NA BRODU

Postoji nepisano pravilo da na brodu nikada nije dosta hrane. U blizini ACI marine Šimuni postoji mali, dobro opskrbljeni supermarket, a na samom otoku Pagu, u Novalji i gradu Pagu postoji nekoliko većih supermarketa udaljenih od marine nekih 15 minuta autom. Ako želite možete nama poslati popis namirnica koje želite, pa mi možemo obaviti kupovinu za vas i dostaviti namirnice na brod prije vašeg dolaska.

Hladnjak na brodu je manjeg kapaciteta nego onaj koji imate kod kuće, ali dovoljno prostran da vam stanu namirnice dovoljne za nekoliko dana. Naši otoci imaju trgovine gdje možete nabaviti namirnice koja vam nedostaju.

RESTORANI

Večina restorana prihvaća kreditne kartice, ali na otocima to i nije slučaj. Zato je dobro kod sebe imati dovoljno gotovine za takve slučajeve.

Hrvatska riba je poznata i ukusna delicija, ali cijena može biti visoka. Zato savjetujemo da prije konzumacije provjerite cjenik.

Mnogi restorani na otocima imaju privez na bove. Većina od njih ne naplaćuju priveznu naknadu, ali očekuju da ako ste vezani na njihovu bovu koristite usluge restorana. Takvi vezovi u sezoni su često popunjeni, pa je dobro unaprijed  rezervirati.

VEZOVI

Naknada za vezove razlikuje se od mjesta do mjesta, ovisno da li je predsezona ili visok sezona, dužini  i usluzi u pojedinoj luci ili marini.

Cijene u marinama i lukama variraju od 4€-13€  po dužnom metru plovila.

Sve marine imaju sanitarne čvorove, recepciju, restoran, često i supermarket. Pri dolasku u marinu njihovo osoblje će vam pronaći vez i odnijeti dokumente na recepciju.

Luke u mjestima na obali i otocima pružaju sličnu uslugu kao i marine, ali ipak u manjoj mjeri i po jeftinijoj cijeni.

Ukoliko se predviđa loše vrijeme savjetujemo da pronađete vez u marini, jer marina ipak ima bolju zaštitu.

Nakon 2-3 dana plovidbe dobro je provesti jedan dan u marini, napuniti spremnike sa vodom, spojiti se na struju i napuniti akumulatore, eventualno oprati rublje…

Kada ste blizu marine najavite svoj dolazak na kanalu VHF 17. To je radni kanal za sve marine na Jadranskom moru.

Cijene i dostupnost veza možete provjeriti online na web stranici svake marine.

BOVE

U mnogim uvalama usidrene su privezne plutače.  Cijene za privez na plutaču  variraju od 1€-7€ po dužnom metru plovila. Može se dogoditi da vam koncesionar u uvali traži plaćanje iako ne koristite bovu, nego vlastito sidro. Jer on je koncesionar za to morsko područje, a ne koncesionar za broj bova. Ali ako se usidrite izvan područja gdje se nalaze plutače, odnosno van granica koje su označene sa žutim bovama tada nema pravo da vas traži naplatu.

Mornari koji rade na naplati bova obično su vrlo susretljivi i razgovorljivi tako da od njih možete doznati mnoge korisne informacije lokalnog karaktera.

Sailing Spirit

Povezani članci