OCEANIS EARLY BIRD POPUST 20%

Ponuda vrijedi do 30.04.2024.

ACI Marina Šimuni

Dio je hrvatskog lanca marina ACI – Adriatic Croatia International Club. Smještena Je na zapadnom dijelu otoka Paga, u Maunskom kanalu. Sjeverni je ulaz u Dalmaciju ili posljednja marina Kvarnerskog otočnog arhipelaga. Iz koje se može jednostavno organizirati plovidba prema sjeveru, Istri, Krku… ili prema jugu Zadar, Šibenik, Kornati.

UPLOVLJAVANJE U ACI MARINU ŠIMUNI

Danju kao oznaka na kopnu može poslužiti kapela istočno od mjesta, dok je noćno uplovljavanje označeno sa zelenim svjetionikom kojega treba ostaviti sa naše desne strane. Kod uplovljavanja plovite sredinom zaljeva skroz dok na lijevoj strani ne ugledate marinu. Prije samog uplovljavanje najavite svoj dolazak na kanal VHF 17.

Vjetrovi u ljetnim mjesecima unutar marine ne pušu jako, osim bure koja može i u ljeti zapuhati velikom snagom, ali kratkotrajno. Ali položaj mjesta za privez je u smjeru NE i SW tako da bura ne predstavlja veliki problem kod uplovljavanja i isplovljavanja.

Šimuni su malo turističko mjesto smješteno na jugozapadnoj strani otoka Paga, točno na pola puta između gradova Novalje i Paga.

Nedaleko od Šimuna nalazi se i svjetsk poznata destinacija zabave – plaža Zrće. To je urbana oaza ljetne klupske scene i središte zabavnog života za mlade iz cijelog svijeta.

Sailing Spirit

Povezani članci