OCEANIS EARLY BIRD POPUST 20%

Ponuda vrijedi do 30.04.2024.

Korisne informacije

VALUTA – EURO

Strane valute možeste zamijeniti u bankama, hotelima, poštanskim uredima. Velika većina restorana, trgovina, hotela i barova prihvaća kreditne kartice.

DESTINACIJE I AERODROMI

Udaljenost pojedinih aerodroma od naše Charter baze

Zadar (Zemunik) – 70km

Rijeka (otok Krk) –  116km

Split – 186km

Svi aerodromi su vrlo dobro povezani sa svim važnijim europskim i svjetskim središtima.

KLIMA U HRVATSKOJ

Hrvatska obala je vrlo razvedena sa čak 1242 otoka i grebena od kojih je 47 naseljenih otoka. Klima je mediteranska, sa ljetnim temperaturama od 28-35 stupnjeva, te temperaturom mora između 23-26 stupnjeva. Morske struje su u prosjeku 0,5 knt, a plime i oseke imaju vrlo male amplitude.

VODA

U cijeloj hrvatskoj voda iz slavine je pitka. A otočani će vam biti zahvalni ako racionalno trošite vodu.

VAŽNI TELEFONSKI BROJEVI

Međunarodni predvroj za Hrvatsku 00 385

112 – službeni hrvatski broj za hitne slučajeve

195 – služba traganja i spašavanja na moru

192 – policija

193 – vatrogasci

194 – hitna pomoć

987 – pomoć na cestama

MEDICINSKA USLUGA

Ako je između Hrvatske i zemlje iz koje dolazite potpisana konvencija o zdravstvenoj zaštiti, tada se zdravstvena usluga ne plaća. Ukoliko nije potpisana konvencija tada se trošak zdravstvene usluge naplaćuje izravno od korisnika prema cjeniku.

Za pacijente koji su životno ugroženi postoji hitan prijevoz zračnim (helikopter) ili morskim (gliser) putem.

RIBOLOV

Ribolov je dopušten na cijelom području Jadranskog mora. Za ribolov morate imati odgovarakjuću dozvolu. Više na:  https://ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=5012

Posebne dozvole za ribolov vrijede u Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode. Njih je moguće nabaviti na recepcijama parkova, kod zaposlenika ili na web shopu.

RONJENJE

Ronjenje je moguće samo uz dozvolu (CMAS, PADI, SSI, NAVI, NASDS, YMCA) Ukoliko nemate dozvolu preporučujemo tečaj ronjenja u nekom od brojnih ronilačkih centara na našoj obali.

Ako ronite, područje ronjenja morate obilježite odgovarajućom plutačom crvene ili narančaste boje. Ako plovite i ugledate plutaču u moru koja označava područje ronjenja, zapbiđite je u širokom luku na udaljenosti ne manjoj od 100 m.

Sailing Spirit

Povezani članci